Gaskachels

De gaskachels zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen: met gesloten verbranding (muuraansluiting) of met openverbranding (schoorsteenaansluiting) ook hangend of vrijstaand.

De kachels met gesloten verbranding zijn hermetisch gesloten ten opzichte van het lokaal waarin zij staan en halen lucht rechtstreeks van buiten via een dubbelwandige muurkoker. De rookgas kan zowel horizontaal door buitenmuur als verticaal door het dak worden afgevoerd. Er hoeft in de kamer geen extra verluchting te worden voorzien. Ze verspreiden hun warmte door straling en convectie.

De kachels met open verbranding worden uitsluitend aangesloten op een schoorsteen en nemen de lucht uit de ruimte waarzin ze staan. Wettelijk dient er een verluchtingsrooster te worden voorzien. Ze zijn uitgerust met een thermische terugslagbeveiliging. Deze schakelt het toestel uit bij onvoldoende trek of terugslag in de schoorsteen. Indien om gelijk welke reden de waakvlam dooft, onderbreekt een ingebouwd veiligheidssysteem onmiddellijk de gastoevoer.


Merken: Wellstraler, Dru