Inbouw gashaard


Het toestel zit volledig ingebouwd in de schoorsteenmantel en is naderhand dus niet uit de schouw te halen zonder breekwerken uit te voeren. Dat kan zijn door de ventilator die zich onder het toestel bevind, of het toestel die groter is dan de ruit.

Als het buiten guur, koud en nat is, gaat er niets boven de gezelligheid van een haardvuur. Een mooi vlammenspel  en optimale warmteopbrengst is heel belangrijk. Die knusse sfeer kan je eveneens creeeren  in het voor- en najaar, als de avonden minder koud zijn. Aan de hand van een dubbele brander kan je dan kiezen voor gezelligheid zonder overbodige warmte en maximale sfeer.

Gesloten verbrandingssysteem:
Deze zijn hermetisch gesloten ten opzichte van het lokaal waarin zij staan en halen hun lucht rechtstreeks van buiten via een concentrische buis 100/150,die zowel in de schoorsteen kan worden geplaatst, door een dak of rechtstreeks via de buitenmuur. De verbrande gassen worden afgevoerd door de binnenste buis van dezelfde buis. Er hoeft in de ruimte geen extra verluchting te worden voorzien.


Merken: Bellfires / M-Design / Wellstraler / Stûv / Cosyflame / Flam

COMBI FLAM

 

Het Combi-FLAM systeem is ontwikkeld om in appartementsgebouwen de rookgassen van meerdere gashaarden uit de Flam Ambi reeks gecontroleerd af te zuigen naar één gemeenschappelijk concentrisch rookgaskanaal.   Dit rookgaskanaal is een speciaal ontwerp van CLV met sterk gereduceerde diameters voor de gecombineerde, concentrische rookgasafvoer en verbrandingsluchttoevoer van FLAM gaskachels.  Dit systeem is luchtdicht ten opzichte van de leefomgeving.   Binnenin het schouwsysteem zijn het binnen- en buitenkanaal van elkaar afgesloten en is er dus geen equilibratie tussen het afvoer- en het aanvoerkanaal.

De Flexbox zorgt voor de gecontroleerde afzuiging van de rookgassen en garandeert hierdoor ook een veilige werking.     Daarnaast biedt de Flexbox de mogelijkheid om rookgassen horizontaal of zelfs neerwaarts af te buigen waardoor moeilijke buisopstellingen toch mogelijk zijn.   Dit kan ook nuttig zijn voor particulier woningbouw doch dan zonder de aanwezigheid van een CLV schouw